måndag 2 januari 2012

Skidspåren!



Skate och klassisk dragning parallellt på 1,8 km-slingan.
På Sörfors golfbana finns två dagspår, både klassiskt och skate. Skatespåret dras på golfbanan i öppen terräng och är ganska lättåkt, det är 1,8 km per varv och är kombinerat med ett klassiskt spår i samma dragning.
Vid treans green i den höga tallskogen i anslutning till 1,8 km spåret finns en slinga på totalt 3,5 km klassisk skidåkning. Det är i ganska tuff terräng där det går uppför ca 1,5 km och resten nerför tillbaka till 1,8 km spåret, se bild lite längre ner i inlägget. Totala spårlängden för klassisk skidåkning blir alltså 5,3 km. Det är viktigt att du åker högervarv eftersom det kan bli farliga incidenter om skidåkare möts i spåret. Det finns skyltar!

Tips !  Uppe på den klassiska slingan finns en liten extradragning som leder upp på en fin liten platå glest omgärdad av gamla martallar (Apelsinklyftan). Här är det riktigt fint att njuta av en medhavd apelsin eller två.

Vid starten av skidspåret finns möjlighet att elda i ett stort fat, ta med egen ved! Vi starten finns även en skylt som visar skidspårets profil.

Parkering och start: Starten på spåren är vid golfverkstaden, Sörberga gård. Fri parkering vid golfverkstaden, tänk dock på att inte parkera framför någon dörr eller port.

Skidkväll: På torsdagar från kl 19:30 och framåt kommer det att finnas någon att åka med på spåret. Ta med egen pannlampa så kan vi svettas lite tillsammans :-)

Spårdragning: Spåren dras upp av Johan Bålhammar och Örbergs (Olle o Johan). Vid frågor om spåren kan du alltid ringa 070-4324993 (Johan Bålhammar). Spåren har sedan flera år tillbaka dragits upp helt ideellt men nu i regi av Sörfors Byasportförening. Lös gärna medlemskap i förening för att stötta dragningen av spåren.

Skytte. Ca 900 m från start och då man passerat klubbhuset vid golfklubben finns ett självmarkerande målsnurra avsett för kaliber 22 LR för den som vill vässa skytteformen. Målets storlek är 8 cm diameter, avstånd 25 m.





Klassiska spåret en bit upp i skogen.


6 kommentarer:

  1. Prov ränt skogsspåret i kväll och det var prima spår

    //

    Magnus

    SvaraRadera
  2. Bra Magnus ! Men du vet väl att man får inte träna för mycket :)

    SvaraRadera
  3. Var ute med pannlampa efter jobbet och tog några varv på skatespåret. Helt kanon.. Hårt och slätt. Rena Nürnburg ring.
    /Johan

    SvaraRadera
  4. Fredag 2012-01-06
    Spåren är kanon!
    Särskilt skogsspåret med dess nya dragning.
    Kom ihåg att man åker skogsspåret motsols. Detta för att utföråkningen skall bli lite lättare. Nu kan man släppa på för full i alla backar. Inga överraskningar i slutet av backarna. Alla utförsbackar slutar med ett motlut så farten bromsas upp innan spåret svänger.
    Vi har inte hunnit skylta spåren än (kommer till vecka)men det är knappast någon åker vilse.

    SvaraRadera
  5. Ni ser ut att ha jobbat bra med spåren sedan snön slutade vräka ner. Fick idag nöja mig att elda och släpa barnen upp för snöhögarna :-)

    SvaraRadera
  6. Fam Rubertsson gjorde premiär. Mr G 2 varv på 1,8 han var helnöjd. Svea åkte halva inte lika nöjd men tyckte om mackan sen som tur var. Tack för fina spår! Ola o Ann

    SvaraRadera