onsdag 23 januari 2013

Våra skidspår .



Skate och klassisk dragning parallellt på 1,8 km-slingan.
På Sörfors golfbana finns två dagspår, både klassiskt och skate. Skatespåret dras på golfbanan i öppen terräng och är ganska lättåkt, det är 1,8 km per varv och är kombinerat med ett klassiskt spår i samma dragning.
Vid treans green i den höga tallskogen i anslutning till 1,8 km spåret finns en slinga på totalt 3,5 km klassisk skidåkning. Det är i ganska tuff terräng där det går uppför ca 1,5 km och resten är nerför tillbaka till 1,8 km spåret, se bild lite längre ner i inlägget. Totala spårlängden för klassisk skidåkning blir alltså 5,3 km. Det är viktigt att du åker högervarv eftersom det kan bli farliga incidenter om skidåkare möts i spåret. Följ skyltningen!

Tips !  Uppe på den klassiska slingan finns en liten extradragning som leder upp på en fin liten platå glest omgärdad av gamla martallar (Apelsinklyftan). Här är det riktigt fint att njuta av en medhavd apelsin eller två.

Vid starten av skidspåret finns möjlighet att elda i ett stort fat, ta med egen ved! Vi starten finns även en skylt som visar skidspårets profil.

Parkering och start: Starten på spåren är vid golfverkstaden, Sörberga gård. Fri parkering vid golfverkstaden , tänk dock på att inte parkera framför någon dörr eller port.

Spårdragning: Spåren dras upp av Johan Bålhammar och Örbergs (Olle o Johan). Vid frågor om spåren kan du alltid ringa 070-4324993 (Johan Bålhammar). Spåren har sedan flera år tillbaka dragits upp helt ideellt men nu i regi av Sörfors Byasportförening. Lös gärna medlemskap i förening för att stötta dragningen av spåren.

Skytte. Ca 900 m från start, då man passerat klubbhuset vid golfklubben finns ett riktigt skidskyttemål - ståskytte. Målet är avsett för kaliber 22 LR och den som vill vässa skytteformen kan träna när som helst. Målet dras upp manuellt med hjälp av ett snöre som ska lindas upp efter varje träning.





Klassiska spåret en bit upp i skogen.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar