måndag 24 augusti 2015

Rapport från Fjällsafari 2015


Fjällsafarin blev en succé  !


Vädret och inte minst alla glada och positiva deltagare bidrog till en fantastisk vandring uppe på Norra Storfjället i Hemavan.

Deltagarna plockades upp vid åttatiden på fredagsmorgonen och på vägen upp utspisades lunch på Hotell Toppen i Storuman. I Hemavan tog Norrliften oss bekvämt upp på Kungsleden där vandringen tog sin början i riktning mot Viterskalstugan. Väl framme lagades det god mat med dryck sittandes i solväggen vid stugan i Viterskalet. Historier och skratt avlöste varandra.
Efter en sen kväll för somliga så fick vi alla en god natts sömn .

På lördagen blev det en tidig morgon för att komma iväg i tid så att vi fick börja vandringen mot N.Sytertoppen svalare temperatur. Vandringen mot toppen började med ett enkelt vad över Syterbäcken och trots stigande temperatur framåt dagen gick vandringen mot toppen på N.Sytertoppen fint.
Samtliga åtta deltagare nådde toppen vid halv två-tiden. Det makalösa vädret gjorde utsikten till ett minne. På toppen var det såpass varmt och vindstilla att det gick att sitta och titta på utsikten i endast t-skirt och shorts :-) Lunch utspisades intill vindskyddet beläget några hundra meter nedanför toppen.
Vandringen nedåt gick utan bekymmer om än det värkte lite i knäna och temperaturen i kängorna nådde kokpunkten.
Väl nere vid Syterbäcken blev det ett uppfriskande bad i det kristallklara vattnet.
Tack Hans för lånet av tvålen :-)
Väl åter i stugan dukades det fram all sjöns delikatesser och dryck och en supertrevlig kväll följdes.

Avmarchen från stugan på söndag morgon ackompanjerades av "Vandraren" av Nordman som stugvärden som spelade på blockflöjt för oss när vi i samlad trupp styrde kosan tillbaka mot Hemavan.

Tack alla för en oförglömlig fjällvistelse !

Deltagare:
Sanan T
Robert H
Johan Ö
Anna Ö
Hans S
Magnus Ö
Mikael L
Joar L
















På återseende
/Sörfors Byasportförening


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar